Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

REPOST: Stavros Logaridis - Stavros Logaridis (1978 Greek Prog-Rock from a member of the legendary Poll)

Ο Λογαρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντι-νούπολη το 1953 και, σε ηλικία μόλις 18 ετών, γνωρίζει την επιτυχία και την καταξίωση με τους θρυλικούς POLL στις αρχές των 70ς [Τουρνάς / Λογαρίδης / Ουίλλιαμς]. Μετά τη διάλυση των Poll, άρχισε η - πολύπλευρη και ενδιαφέρουσα - προσωπική του καλλιτεχνική σταδιοδρομία. Στην αρχή με τους ΑΚΡΙΤΑΣ, ένα πολύ καλό προγκρέσιβ ροκ σύνολο, στους οποίους ο Σταύρος έπαιζε μπάσο και τραγουδούσε. Οι "ΑΚΡΙΤΑΣ" κυκλοφόρησαν το 1973 έναν δίσκο - που σήμερα είναι συλλεκτικός - και μετά διαλύθηκαν. Μέχρι τα μισά των 80ς έβγαλε κάποιους προσωπικούς δίσκους, οι οποίοι δεν γνώρισαν την απήχηση που τους άξιζε [πάντως, λατρεύω το τραγούδι του "ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΛΛΑΣ"]. Για μένα, όμως, η αγαπημένη του δραστηριότητα ήταν οι μουσικές που έγραφε για τηλεοπτικά σήριαλς και εκπομπές και για τον κινηματογράφο !!! Αν δεν το ξέρετε, η μουσική της εκπομπής ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ είναι δική του !!! Όμως, η αγαπημένη μου μουσική είναι αυτή που έγραψε για την ταινία του ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ "ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ", όπου ο Σταύρος παίζει μόνος του όλα τα όργανα !!! Επίσης, γνωστή είναι και η αντιδικία του με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, καθόσον ισχυριζόταν ότι η μουσική του τελευταίου στο "ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ", για την οποία είχε πάρει Όσκαρ, ήταν δικής του έμπνευσης !!! Πάντως, οι δικαστικοί αγώνες δικαίωσαν τον Vangelis [αν κάποιος γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό, θα είναι χαρά μου να τις διαβάσω] !!! Στα μέσα των 80ς εμφανίζεται ξανά στον δίσκο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΗΚΑ "ΜΕ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΧΑΝΟΜΑΙ", όπου επωμίζεται το ρόλο τόσο του ερμηνευτή όσο και του ενορχηστρωτή !!! Μετά ... χάθηκε ξανά για αρκετό καιρό. Ώσπου .....

Στα μέσα των 90ς τον πέτυχα στο μικρό μπαράκι "ΕΝΑΛΛΑΞ", να παρουσιάζει έναν καινούριο δίσκο του, μετά από σχεδόν μια δεκαετία δισκογραφικής [και όχι μόνο] απουσίας !!! Τίτλος της δουλειάς του "ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ" [πολύ αξιόλογος δίσκος, στον οποίο συνέβαλε, νομίζω, και η ΒΑΣΩ ΑΛΑΓΙΑΝΝΗ, που, όμως, πέρασε απαρατήρητος] !!! Μιλάμε .... η σκηνική του παρουσία με είχε μαγέψει !!! Έπαιζε όρθιος την κιθάρα του, ταξιδεύοντάς μας είτε με τα παλιά των Poll, είτε με παλιά ρεμπέτικα, είτε με τα καινούρια τραγούδια του .... Μαγευτικός, υπέροχος .... Και ... κρίμα που εκείνη την ημέρα [που ουσιαστικά σηματοδοτούσε την επιστροφή αυτού του πολύ σπουδαίου καλλιτέχνη στα πράγματα] ήμασταν στο μαγαζί μόλις .... 15 άτομα !!!!

"Σταύρος Λογαρίδης"!!!!!!!!!! με ένα πολύ καλό artwork με κοπτικό εξώφυλλο του Θόδωρου Πανταλέων!!!φωτό Άλιντα Μαυρογένη, η παραγωγή έγινε από τον Γιάννη Πετρίδη και τον Βίκο Αντύπας με ηχολήπτη τον Νίκο Δεσποτίδη, μουσικοί που συμμετύχαν:Δήμης Παπαχρίστου - όλες τις κιθάρες, Γιώργος Φιλιππίδης -μπάσσο, Γιώργος Τρανταλίδης -τύμπανα, Γιώργος Μαγκλάρας -βιολί, Νίκος Πολίτης -μπάσσο, Νίκος Βαρδής -μπάσσο, Γιώργος Τσουπάκης - τύμπανα, Μαριάντζελα & Ευτυχία - φωνητικά, Μάκης Παπαθεοδώρου - πνευστά,

Α' πλευρά :) 1. Το Πρώτο τραγούδι, στίχοι: Ρασούλης, 2. Πόλεμος, 3. Ράντη, 4. Σνιφ - σνιφ, 5. Jane

B' Πλευρά:) 1. Close the door, 2. O Απελπισμένος, 3. Light, 4.Παρ'ολίγο..., 5. Βέρα Κρούζ εξπρές

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=16577&gotolast=1


8 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον δίσκο αυτό, ο οποίος φανερώνει το ταλέντο του Σταύρου Λογαρίδη και την ικανότητά του να αναμυγνύει διαφορετικά στυλ μουσικής με επιτυχία.

    Θα ήθελα να ζητήσω μια χάρη: Μήπως τυγχάνει να έχεις το "Μανούλα Ελλάς"; Το έχω σε κασσέτα αλλά δεν μπορώ να το βρω σε CD. Επίσης ψάχνω το "Ώρα Μηδέν" (1984) του Βασίλη Ζαρούλια. Αν τα έχεις και μπορείς να τα ρίξεις εδώ θα μ' έκανες τρισευτυχισμένο!!!

    Εξαιρεική η ιστοσελίδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς το Μανούλα Ελλάς τόχω κι εγώ σε κασέτα και μάλιστα εδώ και καιρό χαμένη (ούτως ή άλλως το κασετόφωνο τάχει φτύσει). Η αλήθεια είναι ότι το ψάχνω κι εγώ. Τον Ζαρούλια δεν τον έχω καν, αλλά συμφωνώ ότι είναι εξαιρετικός. Αν πάντως πέσει κάτι απ' αυτά στα νύχια μου, θα ανεβεί πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση... Αν κατορθώσω να βρω χρόνο, μπορεί να περάσω την κασσέτα "Μανούλα Ελλάς" σε CD, οπότε θα σου το στείλω για να το περάσεις στην ιστοσελίδα σου αν θέλεις. Η ερμηνεία του "Μαρί Μαρία" πάντως είναι πάρα πολύ καλή, όπως επίσης όμορφη είναι η ερμηνεία του "Ράβε Ξήλωνε".

    Όσο για το δίσκο "Ώρα Μηδέν" του Ζαρούλια, τον θεωρώ έναν από τους κορυφαίους δίσκους του Ελληνικού Ροκ. Τυχερός όποιος τον έχει. Εγώ δεν ελπίζω να τον βρω. Ελπίζω να σταθείς τυχερός εσύ.

    Θα μπαίνω συχνά εδώ οπότε τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποτε θες. Τα λέμε. Αν θέλεις κάτι άλλο πες, και που ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου γείτονα! Έχω μία παράκληση: Το link για αυτήν εδώ την ανάρτηση δεν λειτουργεί, μπορείς να το διορθώσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γείτονα είσαι τεράστιος!!! YOU RULE!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή