Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Abwärts - Der Westen Ist Einsam (Germany Punk/Post-Punk/New Wave 1982)

Early masterpiece from Germany's ABWÄRTS featuring their unique sound combining the raw energy of punk with the experimental sounds of new wave. Originally released in 1982 made available digitally for the first time through Rodrec - the label of DIE ÄRZTE bass player Rodrigo Gonzáles - and Cargo Digital.

5 σχόλια:

  1. Απίστευτο άλμπουμ,μόλις με γλίτωσες από ένα rip βινυλίου ακόμα... Μήπως - όντως ανεβάζοντας καταπληκτικά άλμπουμς - να ριπάρεις σε καλύτερη ποιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περισσότερα είναι δικά μου και τα ριπάρω στα 256 ή στα 320, ποτέ όμως flac (πες το βίτσιο μου, πραγματικά το θεωρώ άσκοπο το lossless και πιστεύω ότι το 90% - και παραπάνω - όσων ψάχνουν flac, δε θα καταλάβουν τη διαφορά από ένα 320άρι, ειδικά αν το ακούνε μέσω υπολογιστή). Κάποια άλλα (όπως αυτό αν και τόχω βινύλιο), τα κατεβάζω από άλλους "συναδέλφους", που δυστυχώς όμως δε θυμάμαι ποιοί ήταν για να τους αναφέρω και φυσικά τα αφήνω ως έχουν (κοροϊδία δε θα ήταν να τάκανα 320?) Το συγκεκριμένο δε το βρήκα καλύτερο (ίσως τώρα να υπάρχει) και απέφυγα το ripping του βινυλίου, το οποίο κάνω μόνο στην έσχατη περίπτωση, όταν δεν υπάρχει με τίποτα στο net, όπως γιά παράδειγμα οι Illbeonthefonetoyou (αν δεν τόχεις ακούσει, το συστήνω ανεπιφύλαχτα, υπάρχει στο μπλογκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μεις, από την αρχή του μπλογκ ριπάραμε σε 320, πάντως θεωρώ το flac καλύτερο αν και τα 320 δεν με χαλάνε, κάθε άλλο. Εμείς τα περισσότερα που ανεβάζουμε είναι βινύλια, οπότε από εδώ και πέρα μόνο γουάβ, και ο καθένας μπορεί να τα μετατρέψει σε ότι γουστάρει. Θα κατεβάσω τους Illbeonthefonetoyou, τι όνομα και αυτό... Τα λέμε.

      Διαγραφή
    2. Δε με χαλάει το flac αλλά το wav πάιζει κατευθείαν και στο iTunes, καθόσον είμαστε φαν και αποκλειστικά χρήστες mac. Η αλήθεια είναι ότι το ripping βινυλίου έχει απίστευτη βαβούρα (γειά σου Τζώνη - φίλος, του έφτιαξα και το artwork στο live the early days - άσχετο), γιατί έχω και το βίτσιο να μη περνάω φίλτρα που μειώνουν το θόρυβο, ούτως ώστε να διατηρώ τον ορίτζιναλ ήχο, επεμβαίνω όμως στη κυματομορφή γιά να εξομαλύνω τα χτυπητά σκρατς. Άρα ένας δίσκος 40 λεπτών έχει 2.5 με 3 ώρες δουλειά. Το θέμα είναι ν' ακους το βινύλιο από το πικάπ, αν μπεις στη διαδικασία ψηφιοποίησης, βρες το καλύτερα CD.

      Διαγραφή